BahasaMelayuMalaysiaEnglish (UK)
btn other linksbtn other links newsbtn other links news latestbtn other links news archivebtn other links news eventsbtn other links faq

Soalan Lazim

1. Di manakah FKI terletak?

FKI terletak di dua kampus yang berbeza. Pejabat utama dan dua program ijazah pertama terletak di Kampus Labuan. Kedua-dua program adalah Teknologi Multimedia dan E-Commerce. Kedua-dua program lain, iaitu Perisian dan Kejuruteraan Rangkaian, terletak di kampus utama di Kota Kinabalu.

2. Apakah program ijazah pertama yang ditawarkan oleh FKI?

Empat program yang ditawarkan: (i) Ijazah Sarjana Muda Sains (Teknologi Multimedia), (ii) Ijazah Sarjana Muda Teknologi Maklumat (E-Dagang), (iii) Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Kejuruteraan Perisian) dan (iv) Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Rangkaian Kejuruteraan).

3. Apakah program siswazah yang ditawarkan oleh FKI?

FKI menawarkan pengajian siswazah di peringkat Sarjana dan PhD dengan penyelidikan. Bidang pengajian adalah berbeza dari Sistem Maklumat untuk Sains Komputer.

4. Bagaimana saya boleh memohon untuk mengikuti ijazah pertama atau ijazah lanjutan dalam kajian FKI?

Sila lawati pautan kemasukan kami untuk maklumat kemasukan.

5. Siapakah yang perlu saya hubungi untuk maklumat lanjut?

(Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:)
Perhubungan Korporat Bahagian
Jalan UMS, 88400, Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Telefon: (+6088) 320000 Fax: (+6088) 320223
Email: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. / Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

(Pelajar Kemasukan)
Akademik Bahagian Perkhidmatan