BahasaMelayuMalaysiaEnglish (UK)

 

btn about us btn about us deans msgbtn about us profilebtn about us visionbtn about us sitemapbtn about us admin

Mesej daripada Dekan

Dr Awang1  

Terima kasih kerana mengingati program siswazah fakulti di Fakulti Komputeran dan Informatik, Universiti Malaysia Sabah (UMS). Pek siswazah akan menyediakan gambaran keseluruhan kampus, program ijazah yang ditawarkan di sini dan kos pengajian siswazah.

Informatik dan pengkomputeran menduduki tempat yang istimewa dalam pendidikan siswazah. Perpustakaan kami, makmal komputer, dan fakulti telah menjadikan kami persekitaran yang kondusif untuk pendidikan siswazah dinamik. Informatik juga mempunyai komitmen lama untuk memberi peluang siswazah bagi penduduk yang pelbagai dan disiplin. Program kami adalah kaya dengan pelbagai budaya, ekonomi, pendidikan dan latar belakang pelajar, fakulti dan kakitangan.

Di luar bidang akademik, Informatik di Labuan mempunyai kampus yang secara visual yang menakjubkan dan berdekatan dengan Laut China Selatan yang menenangkan dan menakjubkan. Untuk pengkomputeran yang ditawarkan di Kampus Kota Kinabalu dan bandar acara termasuk bacaan puisi, konsert, teater, ceramah dan pelbagai aktiviti luar dan sukan.

Memilih untuk menjalankan kajian siswazah dan kemudian mencari tempat yang tepat untuk berbuat demikian adalah keputusan yang sangat penting. Saya menggalakkan anda untuk mempelajari sebanyak yang anda boleh tentang Informatik di kampus Labuan dan pengkomputeran di Kampus Kota Kinabalu yang program yang menarik minat anda. Melawat kampus jika boleh; bertemu pelajar-pelajar kita dan bercakap dengan ahli-ahli fakulti. Jika anda tidak dapat untuk melawat kami sendiri, pastikan anda menghubungi seorang ahli fakulti dalam bidang pengajian anda yang boleh membincangkan pelbagai kemudahan dan sumber yang ada di Informatik.

Saya harap anda akan mendapati bahawa Informatik menawarkan keluasan dan visi dalam program siswazah bahawa kamu cari, dan bahawa anda akan mempertimbangkan untuk menjadi sebahagian daripada komuniti akademik yang dinamik.

 

Prof Madya. Dr. Awang. Asri Awang Ibrahim

Dekan