BahasaMelayuMalaysiaEnglish (UK)

Fakulti Perniagaan, Ekonomi dan Perakaunan (FPEP) ditubuhkan pada tahun 1995 di bawah nama Sekolah Perniagaan dan Ekonomi. Aspirasi penubuhannya adalah keperluan kepada tenaga profesional dalam bidang pengurusan, perniagaan dan ekonomi. Menyedari kepentingan pembangunan modal manusia sebagai teras pembentukan negara maju seperti yang digariskan dalam Wawasan 2020, program akademik di FPEP digarap untuk menyediakan graduan berkualiti bagi mengisi keperluan terhadap pengurus, usahawan, akauntan, ahli ekonomi dan pemain industri yang berkebolehan.

Di samping memenuhi keperluan Negara dan mengoptimakan kelebihan saingan yang ada, graduan FPEP dipersiapkan untuk bersaing dalam pasaran global dengan skil teknikal dan kemahiran insaniah bertaraf antarabangsa. Seiring dengan perkembangan ekonomi dan sektor perniagaan, program pengajian FPEP yang dinamik telah berkembang menjadi sepuluh program prasiswazah yang mencakupi bidang perniagaan, ekonomi dan perakaunan.

BACA SELANJUTNYA

Pelajar FPEP beraksi dalam Kejohanan Karnival Sukan Masum Fasa I UMP

Tahniah !!!
Chin Yee Ting dan Pasukan Bola Keranjang Wanitanya mendapat Pingat Emas dan juga Chua Sheng Yuan, Atlet Kyorugi (Bantam) yang mendapat Pingat Perak di Kejohanan Karnival Sukan Masum Fasa I Di UMP, Pahang.

Sumber: Pusat Sukan UMS

Sorotan Berita