BahasaMelayuMalaysiaEnglish (UK)

KEJOHANAN SUKAN MASUM FASA II 2014

Sabtu, 8 NOVEMBER 2014- Dengan berakhirnya Kejohanan Sukan MASUM Fasa II 2014 yang berlangsung selama 8 hari bermula 1 sehingga 8 November 2014 yang diadakkan di Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Kontingen Universiti Malaysia Sabah (UMS) mengakhiri kejohanan dengan menduduki tempat ke-7 daripada 20 buah IPTA yang menyertai di seluruh negara dengan jumlah kutipan 4 pingat emas 4 pingat perak dan 8 pingat gangsa.

Atlet poomsae taekwondo cemerlang apabila berjaya menyumbangkan 4 pingat emas menerusi acara individu wanita Poomsae, berkumpulan lelaki Poomsae, berkumpulan wanita Poomsae dan pasangan campuran Poomsae. Manakala pingat perak pula disumbangkan menerusi acara individu lelaki Poomsae, Individu kumitee wanita Karate-Do, Boling Padang individu wanita dan renang wanita 200 Meter Kuak Dada. Pingat perak pula disumbangkan melalui acara, lelaki kumitee Karate-Do, , berpasukan wanita Kata Karate-Do,berpasukan wanita Kumitee Karate-Do, individu wanita Kata Karate-Do, Triple Boling Padang wanita, bola keranjang wanita, renang wanita 50 Meter Kuak Dada dan 100 meter Kuak Dada.