|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

UMS Raih Tempat Ketiga Festival Kebudayaan Pelajar Antarabangsa

KHAMIS, 24 NOVEMBER – Pelajar Antarabangsa Universiti Malaysia Sabah (UMS) berjaya meraih tempat ketiga bagi pertandingan tarian sempena Festival Kebudayaan Pelajar Antarabangsa 1World Culture  baru-baru ini.

Festival yang berlangsung di Universiti Nilai, Negeri Sembilan itu turut mempertandingkan pertandingan nyanyian dan disertai oleh beberapa Institusi Pengajian Tinggi di Malaysia antaranya Universiti Teknologi Petronas, Universiti Tun Abdul Razak, International University of Malaya-Wales, Universiti Teknologi Malaysia, Universiti Teknologi Mara, Segi University, Sunway University, Universiti Induistri Selangor, dan Universiti Malaysia Sarawak.

Persembahan menarik pasukan UMS membolehkan mereka membawa pulang wang tunai berjumlah RM1,000, dengan UTP dinobatkan sebagai johan bagi kategori tersebut, dan UiTM muncul naib johan.

Dalam pada itu, Pengarah Pusat Hal Ehwal Antarabangsa UMS, Molly Donna Awang Sham berkata program sebegini merupakan salah satu platform terbaik untuk meningkatkan integrasi sesama pelajar.

 “Ini juga mampu memberi peluang kepada mereka untuk mengenali budaya di Malaysia di samping meningkatkan kemahiran insaniah pelajar” ujar beliau.

Beliau turut berharap agar aktiviti seperti ini akan diteruskan, selain berharap UMS akan muncul johan pada edisi akan datang.

Sumber: PHEA


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36