|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Terima Kasih Prof. Dr Shahril Yusof

ISNIN, 3 JULAI - Prof. Dr. Shahril Yusof tamat tempoh perkhidmatan sebagai Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) pada 30 Jun lalu.

Beliau yang dilantik pada 1 Julai 2012 pada mulanya menyandang jawatan itu selama tiga tahun sehingga 20 Jun 2015 sebelum pelantikannya disambung semula selama dua tahun sehingga tamat tempoh lantikan.

Walau bagaimanapun, Pakar Bedah Ortopedik itu masih berkhidmat di Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (FPSK) sebagai pensyarah dan penyelidik sepenuh masa.

Dalam satu kenyataan, Prof. Dr. Shahril yang dikenali dengan sikap peramah dan mudah bergaul mesra itu turut merakamkan penghargaan kepada pihak pengurusan UMS atas kerjasama dan sokongan sepanjang perkhidmatannya selaku Timbalan Naib Canselor.

“Terima kasih yang tidak terhingga juga kepada Kementerian Pendidikan Tinggi dan Kerajaan Negeri serta pihak industri dan agensi-agensi luar yang sentiasa menyokong usaha-usaha yang dijalankan UMS selama ini khususnya dalam meningkatkan penyelidikan dan inovasi.

“Harapan saya agar seluruh warga kakitangan akademik UMS akan terus mempergiatkan lagi usaha penyelidikan dan inovasi yang manfaatnya boleh dikongsi dengan masyarakat,” katanya.

Prof. Dr. Shahril turut mengucapkan selamat maju jaya kepada calon-calon yang bakal ditemuduga bagi mengisi jawatan Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi).

“Saya juga akan terus menyumbang bakti untuk kecemerlangan UMS,” ujarnya.   

 


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36