|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Riang Ria Cinta Masjid Meriah

riangria masjid

ISNIN, 25 MEI – Pertandingan Riang Ria Cinta Masjid yang berlangsung di Masjid Universiti Malaysia Sabah (UMS) baru-baru ini meriah dengan penyertaan 120 peserta dalam pelbagai acara yang dipertandingkan.

 

Menurut Pengarah Pusat Islam, Dr. Muhammad Suhaimi Taat, pertandingan yang dianjurkan sempena Karnival Cinta Masjid itu mendapat sambutan baik dari masyarakat setempat serta warga UMS.

 

“Pertandingan ini bertujuan untuk memupuk silaturrahim dan rasa kasih sayang sesama insan tanpa mengira agama, selain menyemai rasa cinta dan sayang terhadap masjid sebagai salah satu destinasi ibadah,” jelas beliau ketika berucap menyempurnakan perasmian majlis.

Dr Suhaimi turut menyampaikan hadiah kepada para pemenang pelbagai acara menarik yang dipertandingkan.

 

Bagi pertandingan busana menyaksikan Dk. Nur Azza Husna Pg. Safran dan Anas Hussain muncul pemenang, manakala acara melukis poster pemenangnya ialah Muhammad Firdaus Ali, Dk. Isra Umairah, Ak. Mikail Isaac, dan Alia Syafika Noor Hazri.

 

Hadir sama pada majlis itu Pengarah Penerbit UMS, Prof. Madya Dr. Asmady Idris dan Timbalan Dekan (Akademik dan Antarabangsa), Pusat Penataran Ilmu dan Bahasa, Dr. Mohd. Azri Ibrahim. -SM-

 

Bahagian Media dan Citra

Foto: Ramdan Saleh Nain, BPK

 


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36 

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles