|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

ARKIB

UMS Naib Juara ENACTUS Malaysia National Cup

enactus ums naib juaraRABU, 05 OGOS - Pasukan ENACTUS Universiti Malaysia Sabah (UMS) terus mempamerkan pencapaian cemerlang apabila muncul naib juara dalam pertandingan ENACTUS Malaysia National Cup 2015 yang berakhir kelmarin.

Pasukan itu berjaya menyingkirkan Universiti Utara Malaysia (UUM) dan Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) di peringkat akhir yang berlangsung di Pusat Konvensyen dan PameranMatrade (MECC) Kuala Lumpur.

Namun ENACTUS UMS terpaksa akur dengan saingan hebat dari Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) Kampus Sultan Haji Ahmad Shah (KSHAS) yang kemudiannya muncul sebagai juara keseluruhan.

Tempat ketiga dan keempat masing-masing disandang oleh UUM dan USIM.

Dalam pada itu, Naib Canselor UMS, Prof. Dr. Mohd Harun Abdullah turut melahirkan rasa bangga atas pencapaian yang dikecapi pasukan universiti.

“Tahniah kepada Pasukan ENACTUS UMS yang telah berjaya mendapat tempat kedua di peringkat kebangsaan,” ujarnya dalam laman facebook rasminya hari ini.

Bahagian Media dan Citra

Friend Links:hpl table tops