|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

PSA Dekati Penghuni Warga Emas Sri Harapan, Sandakan

RABU, 6 JANUARI – Seramai 6 orang ahli Persatuan Pelajar Pascasiswazah UMS (PSA) Universiti Malaysia Sabah (UMS) bersama dua orang pelajar pascasiswazah dan dua orang pegawai pengiring telah mendekati penghuni Rumah Warga Emas Sri Harapan Sandakan, baru-baru ini.

Program Ziarah Kasih Warga Emas itu dilaksanakan bertujuan melatih peserta dengan kemahiran berkomunikasi, menerapkan rasa empati, kasih sayang serta keprihatinan terhadap warga emas.

Menurut pengarah program, Laisreyn Laisok, program tersebut diharap akan dapat menarik minat lebih ramai pelajar pascasiswazah untuk menyertai aktiviti kemasyarakatan seumpamanya pada masa akan datang di samping menarik perhatian masyarakat luar untuk mendekatkan diri dengan golongan yang memerlukan keprihatinan dan sokongan yang berada di sekitar mereka.

Program anjuran PSA dengan kerjasama Pusat Pengajian Pascasiswazah UMS (PPPS) itu antara lain turut menjadi platform kepada para pelajar untuk memberi bantuan dari aspek sokongan emosi dan psikologi kepada para penghuni melalui aktiviti-aktiviti yang menceriakan.

Pada program tersebut, UMS turut mengadakan majlis sambutan hari lahir, sesi ramah mesra serta pengagihan sumbangan kepada 45 orang penghuni rumah tersebut.

Sumber: Norcikeyonn Samuni (PSA)


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36 

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles