|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Charity Book Run and Ride dapat Sambutan Memberangsangkan

ISNIN, 28 MAC – Program Charity Book Run and Ride 2016 yang dianjurkan di sekitar UMS pada Sabtu mendapat sambutan memberangsangkan dengan lebih 150 penyertaan.

Aktiviti anjuran gabungan kerjasama Jabatan Perpustakaan, Jabatan Bendahari, Jabatan Pembangunan dan Penyelenggaraan (JPP), Jabatan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (JTMK) serta Persatuan Pustakawan Malaysia Kumpulan Sabah itu menyaksikan para peserta perlu berlari sejauh 7 kilometer dan berbasikal sejauh 12 kilometer.

Pustakawan Jabatan Perpustakaan UMS, Mohd. Adam Sabri Magi selaku wakil penganjur berkata, program itu antara lain bertujuan memupuk semangat kebersamaan  antara warga UMS dengan masyarakat sekitar sambil membudayakan akitiviti sihat melalui riadah dan menyemai keinginan untuk berkongsi ilmu melalui sumbangan buku.

“Program berkonsepkan sukan sambil menderma ini menyaksikan para peserta  menyumbang sekurang-kurangnya dua buah buku bersifat ilmiah atau novel yang ditempatkan di Perpustakaan UMS di samping didermakan ke sekolah-sekolah dan institusi sekitar Kota Kinabalu,”  katanya ketika ditemui wakil Media UMS.

Adam menambah, 20 peserta terawal yang berjaya menamatkan perlumbaan memenangi hadiah berupa medal dan sijil.

Pelepasan peserta disempurnakan Pendaftar UMS, No’man Hj. Ahmad di Perkarangan Dewan Canselor.

Turut hadir, Timbalan Ketua Pustakawan Kanan merangkap Pengerusi Persatuan Pustakawan Malaysia Kumpulan Sabah, Zawawi Tiyunin; Pengarah JPP, Kamisah Husin; Pemangku Bendahari, Zallifah Shadan dan Pengarah JTMK, Noor Hapipah Samat. -SM-

Foto: Johaidi Ismail


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36 

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles