|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

JAKMAS KKTM Jayakan Program Kesedaran Kesihatan

JUMAAT, 22 APRIL - Exco Kebudayaan dan Kesenian, Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS), Kolej Kediaman Tun Mustapha, Universiti Malaysia Sabah telah menjayakan program kesedaran kesihatan ‘Budaya Sihat Tinggi Nilainya’ baru-baru ini.

Program dengan kerjasama Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (FPSK) UMS dan Hospital Queen Elizabeth itu disertai seramai 150 orang pelajar UMS, selain turut diserikan dengan kehadiran pelakon tanah air, Nazrief Nazri selaku artis jemputan pada hari tersebut.

Menurut pengarah program, Muhammad Hamka Hashim, program ini merupakan satu kesinambungan terhadap program sebelum ini, iaitu program ‘Kesihatan Tinggi Nilainya (KANTA).

“Program pada kali ini turut memuatkan beberapa aktiviti lain seperti persembahan kumpulan buskers dan juga pertandingan karaoke secara percuma kepada seluruh pengunjung yang hadir sebagai satu kaedah menarik lebih ramai penyertaan kepada masyarakat awam, sekali gus mampu mencapai objektif program dalam memberikan kesedaran terhadap nilai budaya hidup sihat,” katanya.

Antara aktviti menarik yang dijalankan sepanjang program tersebut adalah aktiviti “Zumba For Health” pemeriksaan kesihatan secara percuma, aktiviti derma darah, cabutan bertuah, dan sesi cermah kesihatan oleh wakil pegawai perubatan Hospital Queen Elizabeth

Sumber: Jabatan Hal Ehwal Pelajar UMS


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36 

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles