|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Koleksi Sheikh Abdul Razak Sheikh Mahmood Dilancarkan

SELASA, 24 MEI – Universiti Malaysia Sabah (UMS) baru-baru ini melancarkan Koleksi Sheikh Abdul Razak Sheikh Mahmood yang akan menyimpan buku-buku berkenaan perniagaan, ekonomi dan perakaunan, bertempat di Perpustakaan UMS.

Koleksi ini adalah kerjasama dengan Yayasan Asan diketuai oleh Hesham Hafez, menantu kepada Allahyarham Sheikh Abdul Razak Sheikh Mahmood.

Terdahulu, Hesham yang juga Presiden Paper Distribution Group International telah memberi ceramah bertajuk “Bagaimana Menjadi Orang Yang Berjaya”.

“Saya telah jatuh namun berdiri kembali dalam industri perniagaan, tetapi itu tidak menghalang saya daripada terus berjalan ke depan,” ujarnya dalam ceramah yang dihadiri lebih daripada 170 pelajar dari Fakulti Perniagaan, Ekonomi dan Perakaunan, UMS.

Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni, Profesor Madya Dr. Ismail Ali dalam ucapannya berharap para pelajar akan dapat mencontohi sikap Sheikh Abdul Razak yang rajin dan jujur.

Satu Surat Perjanjian (LOI) juga telah ditandatangani antara UMS dan Yayasan Asan, di mana buku-buku perpustakaan, jurnal atas talian dan jurnal fail terdahulu atas talian dalam bidang kewangan dan ekonomi akan dimasukkan ke dalam koleksi tersebut dalam tempoh lima tahun akan datang.

Turut hadir pada majlis pelancaran tersebut ialah Pengerusi Lembaga Pengarah UMS, Tun Zaki Tun Azmi; balu Allahyarham Sheikh Abdul Razak Sheikh Mahmood, Datin Kalsombi V.K. Majid and ahli keluarga selain pegawai utama universiti. – FL

Photo: Suzeanywaty Gasinin


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36 

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles