|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

UiNVEST dan Kolej KLIA Meterai Memorandum Perjanjian

KHAMIS, 26 MEI - UMS Investment Holdings Sdn. Bhd (UiNVEST) telah menandatangani satu memorandum perjanjian bersama Kolej Profesional dan Pengurusan KLIA (Kolej KLIA) bertempat di Galeri Majlis, Bangunan Canselori hari ini.

Melalui perjanjian tersebut ia dapat meningkatkan kerjasama di antara dua pihak dalam bidang keupayaan dan kemampuan pembangunan untuk menyokong sektor pendidikan yang lebih dinamik.

Bercakap ketika majlis tersebut, Pengerusi Lembaga Pengarah UiNVEST, Datuk Awang Buhtamam Awang Mahmun berkata memorandum perjanjian tersebut bertindak sebagai platform mempromosikan program Ijazah Sarjana (Secara Kerja Kursus) UMS di Kuala Lumpur dengan menjadikan Kolej KLIA sebagai Pusat Pembelajaran Pusat Luar UMS (PLUMS).

“Ini seterusnya dapat menjadikan tumpuan utama graduan-graduan serta golongan berkerjaya yang ingin melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi dengan penawaran Program Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) dan Ijazah Sarjana Pengurusan Modal Manusia (MHCM) di Kuala Lumpur.

“Perjanjian ini turut menggariskan tanggungjawab kedua belah pihak dalam memastikan program pengajian yang ditawarkan adalah mengikut peraturan pengajian yang telah ditetapkan oleh universiti,” jelasnya.

Dengan termeterainya memorandum perjianjian tersebut, ia sekaligus dapat mengeratkan lagi kerjasama antara kedua-dua pihak dan bersedia untuk berkongsi kepakaran melalui bidang akademik dan penyelidikan serta melahirkan modal insan yang berkualiti bagi menyokong pembangunan mampan.

Turut hadir, Pengerusi Lembaga Pengarah UMS, Tun Zaki Tun Azmi.

Foto: UiNVEST


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36 

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles