|  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

"Ketuk-Ketuk Ramadan Bendahari" Kembali Lagi

RABU, 29 JUN – ‘Ketuk-ketuk Ramadan Bendahari’ kembali lagi pada tahun ini dengan menyajikan menu yang menarik untuk diagihkan kepada kakitangan dan pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS).

Dianjurkan oleh Kelab Kakitangan Rekreasi Jabatan Bendahari, aktiviti yang memasuki tahun keempat itu akan menyajikan Nasi Hujan Panas, Ayam Madu Insaf, Kacang Ataturk dan Laici-kang.

“Aktiviti ini merupakan acara tahunan bagi jabatan Bendahari bagi mengimarahkan bulan Ramadan yang mulia ini sekali gus mengukuhkan lagi ikatan silaturahim sesama kakitangan,” kata Timbalan Bendahari di Jabatan Bendahari, Mohamad Edrus Othman.

Ketika ditemui pemberita, Penolong Bendahari, Johnson Yong Thau Sze yang telah berkhidmat lebih daripada tujuh tahun berasa teruja dengan acara berkenaan sambil memberitahu seluruh kakitangan jabatan itu bersama-sama mengambil bahagian tanpa mengira kaum dan agama.

Pembantu Tadbir, Hazlinah Nasruddin menyatakan acara tersebut memupuk semangat muhibbah dan kerjasama dalam kalangan kakitangan jabatan di samping menyumbang juadah berbuka puasa kepada kakitangan yang lain.

Untuk rekod, Jabatan Bendahari juga telah menyumbang makanan kepada majlis berbuka puasa dan moreh semalam di Masjid UMS. – FL


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36