|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

ARKIB

Pusat Minda Lestari Meriahkan Bengkel Pendidikan Muzik Awal Kanak-kanak

KHAMIS, 14 JULAI - Seramai 16 murid tadika Pusat Minda Lestari Universiti Malaysia Sabah (UMS) memeriahkan Bengkel Pendidikan Muzik Awal Kanak-kanak hari ini.

Bertempat di Dewan Resital, UMS, bengkel tersebut telah dikendalikan Pensyarah the University of Hawaii, Prof. Dr. Loong Chet Yeng.

Tinjauan media UMS mendapati, murid-murid tadika berasa sangat gembira dan seronok dengan aktiviti-aktiviti yang dijalankan bermula pukul 9.30 pagi itu.

Mereka telah diajar dengan pelbagai nyanyian dengan gerakan-gerakan yang mampu membentuk tabiat positif dalam keperibadian kanak-kanak.

Penganjuran bengkel tersebut merupakan inisiatif Unit Warisan Penyelidikan Borneo dengan kerjasama Program Muzik Fakulti Kemanusiaan, Seni dan Warisan serta Kota Kinabalu Music Society. - SS

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles