|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

ARKIB

Sambutan Bulan Kemerdekaan: UMS Kibar Jalur Gemilang dan Bendera Sabah

RABU, 24 OGOS - Kehangatan sambutan Bulan Kemerdekaan terus mewarnai  masyarakat pelbagai  lapisan di seluruh negara.

Di Universiti Malaysia Sabah (UMS), sambutan disemarakkan dengan pemasangan dan pengibaran Jalur Gemilang dan bendera Sabah di sekitar kampus.

Hasil tinjauan  media  mendapati bendera kemegahan negara dan kebanggaan negeri Sabah itu telah dipasang pada pagar-pagar kampus sejak awal bulan Ogos lagi.

Kibaran bendera turut dilihat pada tiang-tiang lampu sekitar jalan-jalan utama dalam universiti merangkumi  Jalan Perdana Puncak Ilmu, Jalan Samudera  dan Jalan Canselori.

Pemberian bendera secara percuma yang diinisiatifkan Jabatan Canselori turut menyaksikan warga kampus turut sama-sama mengibarkan bendera kebanggaan di kenderaan masing-masing sebagai tanda semangat patriotisme terhadap keamanan dan kemakmuran negara.

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles