|  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

UMS – UPM anjur Bengkel Pemantapan E-Prints

RABU, 11 JANUARI – Bengkel Pemantapan E-prints anjuran Pasukan Pelaksana Webometrik Universiti Malaysia Sabah (UMS) berakhir hari ini di UMS.

Bengkel itu disertai lapan peserta yang juga pelaksana webometrik UMS dari Perpustakaan serta Jabatan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (JTMK).

Menurut kenyataan yang dikeluarkan penganjur, ia diadakan bertujuan untuk memperbaiki perkhidmatan UMS Institutional Repository (IR) bagi memenuhi keperluan pengguna dan meningkatkan prestasi universiti dalam ranking webometrik. 

Menurut kenyataan itu lagi, bengkel tersebut melibatkan perkongsian amalan terbaik pengurusan sistem dan maklumat merangkumi penyelenggaraan secara praktikal (hands-on) sistem dan pengurusan operasi sistem.

Bengkel selama dua hari itu, telah dijayakan bersama oleh Haji Shaiful Yazam dan Muizzudin dari Pepustakaan Tun Abdul Samad, Universiti Putra Malaysia (UPM).

Untuk rekod, penganjuran bengkel berkenaan merupakan hasil perbincangkan semasa lawatan kerja penanda arasan keperluan ranking UMS ke UPM sebelum ini. 

 

 


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36