|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

76 Staf Akademik UMS Naik Pangkat

SELASA, 28 Mei – Seramai 76 kakitangan akademik Universiti Malaysia Sabah (UMS) yang menerima kenaikan pangkat, diraikan dalam Majlis Penyerahan Surat Tawaran Kenaikan Pangkat Kakitangan Akademik Tahun 2019 di Galeri Majlis petang tadi.

Surat kenaikan pangkat tersebut disampaikan oleh Naib Canselor UMS, Prof. Datuk Dr. D Kamarudin D Mudin.

Datuk D Kamarudin berkata, peluang kenaikan pangkat yang diperoleh tidak seharusnya disia-siakan, malah perlu diiringi dengan usaha dan kerja keras bagi membantu mencapai objektif, misi dan visi universiti.

“Kejayaan kenaikan pangkat ini perlu dikongsikan bersama rakan-rakan lain dan bukan bersifat peribadi. Anda juga perlu tingkatkan pencapaian akademik dan cari jalan untuk berkongsi kelebihan ini dengan yang lain,” katanya.

Beliau turut menyeru agar kakitangan akademik memberikan perhatian terhadap disiplin dan komitmen semasa bekerja dengan memperkemaskan mekanisme aduan serta beriteraksi secara profesional dengan pelajar, rakan sekerja serta masyarakat.

“Kita juga perlu terus memberikan sokongan kepada ketua jabatan dan pengurusan universiti agar segala dasar dan hala tuju yang ditetapkan menerusi Pelan Strategik UMS dapat dijayakan dengan lebih baik dan lancar,” kata Datuk D Kamarudin.

Terdahulu Pendaftar UMS, Vina Zahriani Yusof berkata, kenaikan pangkat ini memberikan kelebihan kepada ahli akademik untuk meningkatkan keterlihatan kepada komuniti.

“Kakitangan akademik juga perlu menjiwai tugas sebagai ahli akademik dan perlu melatih dan menjadi mentor kepada ahli akademik muda. Anda perlu menjadi penggalak kepada ahli akademik muda untuk terus memberikan sumbangan kepada kejayaan UMS pada masa akan datang,” katanya.

Turut hadir, Timbalan Naib Canselor Akademik dan Antarabangsa, Prof. Dr. Rasid Mail dan Ketua Bahagian Sumber Manusia, Mohd Raffie Hj Janau.


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36 

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles