|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

UMS Beri Sumbangan kepada Alumni Ditimpa Musibah

RABU, 29 MEI- Nasib keluarga salah seorang alumni Universiti Malaysia Sabah (UMS), Norellyana Rubaui yang kehilangan tempat tinggal akibat kebakaran baru-baru ini di Kampung Sungai Gading Batu 15, mendapat perhatian UMS melalui Pusat Kerjaya dan Alumni untuk melawat dan menyampaikan sumbangan kepada mangsa kebakaran.

Lawatan tersebut bertujuan untuk membantu, memberi sokongan moral dan sumbangan wang tunai kepada keluarga mangsa yang juga merupakan alumni UMS tahun 2018, graduan Fakulti Kemanusiaan Seni dan Warisan (FKSW).

Menurut Pengerusi Lembaga Pengarah UMS, Datuk KY Mustafa, UMS sentiasa prihatin terhadap musibah yang melanda warganya termasuk para alumni UMS.

“Biarpun tidak banyak, sekurang-kurangnya sumbangan ini dapat memberi semangat baharu dan meringankan sedikit beban mangsa.

 “Justeru, sumbangan ini diharap mampu mengurangkan beban yang ditanggung oleh alumni kita yang kurang bernasib baik ini,” katanya.

 Sementara itu, UMS turut melawat sekali gus menyampaikan sumbangan kepada seorang lagi graduan tahun 1999, Ramlan Ali yang mengalami masalah kesihatan iaitu separa strok.

 Menurut Pengarah Pusat Kerjaya dan Alumni, Prof. Madya Dr. Lai Yew Meng, Ramlan Ali merupakan seorang usahawan dalam bidang rumpai laut dan beliau juga mempunyai perniagaan ‘home stay’.

 "Beliau seorang alumni yang aktif dan pernah menyumbang kepada tabung dana Alumni UMS,” jelasnya.

 Selain sumbangan wang tunai, biskut dan kuih raya turut diberikan kepada kedua-dua alumni ini.

 Turut serta dalam kunjungan ini, Pengarah Tabung Haji Negeri Sabah, Datin Hajah Nurlaila Said; Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Profesor Dr. Ismail Ali dan Penolong Pendaftar Kanan, Victor Gondipon.


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36 

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles