|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Siswa FPEP UMS Lancar Hope Project 3.0, Salur Bantuan Kepada Golongan B40 Dan Pesakit Di Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Likas

SELASA, 18 JUN – Siswa program Perniagaan Antarabangsa (HE09) Fakulti Perniagaan, Ekonomi dan Perakaunan, (FPEP) Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah melancarkan ‘Hope Project 3.0’, satu projek khidmat komuniti yang memfokuskan masyarakat B40 sebagai penerima sumbangan utama dan penghuni di Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Likas.

Menurut pensyarah FPEP, Chan Hak Liong, program tersebut merupakan kesinambungan daripada Charity Run yang telah diadakan sebelum ini untuk tujuan mengumpul dana bagi menjalankan program-program khidmat komuniti.

“Hope Project 3.0 ini diadakan adalah sebagai obligasi sosial siswa-siswi terhadap masyarakat B40 di kawasan pedalaman Sabah, dengan lokasi yang dipilih pada kali ini adalah di Sekolah Kebangsaan Kinaluan, Tambunan.

“Selain untuk membantu dan meringankan beban masyarakat di kawasan terpilih, para pelajar juga turut berkesempatan menggunakan peluang dengan merapatkan silaturahim bersama masyarakat pedalaman serta rasa keprihatinan terhadap mereka,” katanya.

Beliau turut menjelaskan, beberapa aktiviti telah diadakan di sekolah tersebut antaranya aktiviti gotong-royong serta penanaman pokok-pokok herba bersama Guru Besar Sekolah Kebangsaan Kinaluan, Halina John Jinuli dan para ahli Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) dari sekolah tersebut, selain penyampaian sumbangan seperti beras dan keperluan utama kepada murid-murid dalam golongan keluarga B40.

Selain program di Tambunan, Hope Project turut diadakan di Hospital Wanita dan Kanak-Kanak, dengan antara aktiviti yang diadakan adalah melawat ibu dan kanak-kanak yang berada dalam wad serta memberi sedikit sumbangan berupa goodies kepada kanak-kanak yang akan menjalani pembedahan, dengan tujuan untuk membawa keceriaan kepada penghuni hospital tersebut terutamanya kanak-kanak.

 


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36 

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles