|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

FPSK UMS Serah Semula Blok Klinikal HQE

KHAMIS, 18 JULAI - Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (FPSK) Universiti Malaysia Sabah (UMS) menyerahkan semula blok klinikal Hospital Queen Elizabeth (HQE) pada satu majlis penyerahan ringkas yang berlangsung di hospital itu, hari ini.

Penyerahan tersebut disampaikan oleh Dekan FPSK, Profesor Dr. Mohammad Safree Jeffree kepada Pengarah HQE, Dr. William Gotulis.

Profesor Dr. Safree dalam ucapannya merakamkan penghargaan kepada pihak HQE dan Jabatan Kesihatan Negeri Sabah (JKNS) yang banyak membantu khususnya dalam menempatkan pelajar perubatan UMS di hospital tersebut.

“Sebagai menghargai segala sumbangan dan bantuan pihak HQE selama ini, UMS menawarkan segala fasiliti yang ada di UMS untuk digunakan oleh para pakar dan kakitangan HQE pada masa akan datang secara percuma.

“Selain itu, saya juga telah berbincang dengan Dr. Helen (Ketua Pegawai Eksekutif Hospital UMS) untuk melihat ruang penempatan pakar dari HUMS sekiranya terdapat kekurangan doktor di HQE,” ujarnya.

Sementara itu, Dr. William turut mengucapkan penghargaan atas kerjasama baik yang diberikan oleh UMS selama ini.

“Pihak kami akan meneliti semula keadaan blok klinikal ini dan ada kemungkinan kita akan gunakan ia sebagai ruang kerja tambahan untuk kakitangan,” jelasnya.

UMS mula menggunakan blok klinikal HQE pada 2004 untuk menempatkan pelajar perubatan selain digunakan sebagai dewan peperiksaan.

Turut hadir pada majlis tersebut, Timbalan Pengarah (Klinikal I) HQE, Dr. Yogendra A/L Panchalingam; Timbalan Dekan Akademik FPSK, Profesor Madya Dr. Fairrul Kadir dan Ketua Jabatan Asas Komuniti FPSK, Datuk Dr. Mohd. Yusof Hj Ibrahim.


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36 

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles