|  Direktori  |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.
9:33:46

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Pusat Perakaunan UMS Anjur Seminar Penyelidikan Perakaunan Kali Ke-3

JUMAAT, 2 OGOS – Pusat Perakaunan, Fakulti Perniagaan, Ekonomi dan Perakaunan (FPEP), Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah mengadakan Seminar Penyelidikan Perakaunan Edisi Ketiga yang berlangsung di Bilik Seminar MBA, FPEP baru-baru ini.

Menurut kenyataan dari Pusat Perakaunan UMS, seminar yang disertai seramai 20 peserta itu antara lain bertujuan untuk memberi ruang kepada kakitangan akademik UMS dalam bidang perakaunan untuk membentangkan hasil penyelidikan yang telah dan sedang dijalankan.

“Penyertaan seminar ini juga melibatkan pembentang dan peserta daripada beberapa institusi pengajian tinggi tempatan termasuk Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) dan Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Sabah, selain pelajar pascasiswazah UMS sendiri.

“Sejumlah 12 kertas kerja dibentangkan oleh kakitangan akademik dan pelajar yang menyertai seminar tersebut,” demikian menurut kenyataan itu.

Seminar tersebut juga memberi peluang kepada para peserta seminar untuk bertukar pandangan selain membuat jaringan di dalam bidang penyelidikan perakaunan.

Hadir sama Dekan FPEP, Prof. Madya Dr. Raman Noordin dan Pengarah Pusat Perakaunan UMS, Jainurin Justine.

 


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36 

Friend Links:hpl table tops
best swimming goggles