Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

FSSA UMS Terima 15 Pelajar Baharu Pascasiswazah

RABU, 28 OGOS - Fakulti Sains dan Sumber Alam (FSSA), Universiti Malaysia Sabah telah menerima seramai 15 orang pelajar pascasiswazah baharu yang mendaftar bagi Semester 1 Sesi 2019/2020 pada 17 Ogos lalu.

Kumpulan pelajar baharu tersebut telah diraikan dalam Majlis Suai Mesra Bersama Fakulti yang dijalankan di Bilik Mesyuarat Al-Khindi, Kompleks Sains dan Teknologi baru-baru ini.

Dekan FSSA, Prof Dr. Baba Musta ketika berucap pada majlis tersebut berkata, pihak FSSA amat mengalu-alukan  kehadiran pelajar baharu pascasiswazah FSSA serta melahirkan penghargaan kepada semua pelajar kerana telah memilih FSSA sebagai destinasi ilmu untuk melanjutkan pengajian dalam bidang-bidang kepakaran yang ditawarkan di fakulti.

Beliau juga turut menzahirkan hasrat agar para pelajar dapat menggunakan peluang yang ada sebaik-baiknya untuk memastikan pelajar dapat bergraduat dalam tempoh masa yang ditetapkan.

Pada akhir majlis itu, satu sesi taklimat berkaitan tatacara dan prosedur pengajian pascasiswazah peringkat fakulti telah disampaikan Penyelaras Pascasiswazah FSSA, Dr. Newati Wid kepada semua lima pelajar Doktor Falsafah dan 10 pelajar Sarjana baharu bagi menerangkan secara ringkas prosedur dan tatacara permohonan pelajar, pembentangan dan laporan kemajuan pelajar, menghadiri seminar atau bengkel dan penulisan tesis penyelidikan yang diguna pakai di peringkat fakulti.

Sumber : Kenny Uwai, FSSA

 


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36