Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

UMS Terima Kunjungan Duta Besar Republik Czech ke Malaysia

JUMAAT, 1 NOVEMBER - Universiti Malaysia Sabah (UMS) menerima kunjungan hormat daripada Duta Besar Republik Czech ke Malaysia, Milan Hupcej, kelmarin.

Kehadirannya di UMS disambut Penolong Naib Canselor, Prof. Dr. Marcus Jopony bersama Pengarah Pusat Pengantarabangsaan dan Penglibatan Global (PPPG), Prof. Dr. Ho Chong Mun.

Dalam pertemuan itu, Milan antara lain menyampaikan hasrat kerjasama akademik beberapa universiti di Republik Czech dengan UMS.

Beliau turut menyuarakan pandangannya terhadap UMS yang disifatkannya sebagai sebuah EcoCampus yang menarik dan mesra alam.

Sementara itu, Prof. Dr. Marcus dalam pertemuan itu mengalu-alukan hasrat tersebut dan menyatakan UMS sentiasa terbuka kepada sebarang kerjasama akademik yang boleh memberi impak positif kepada kedua-dua pihak.

Beliau turut memberi taklimat tentang latar belakang, pencapaian dan perkembangan semasa universiti kepada rombongan tersebut.

Selain Milan, rombongan itu turut disertai Penasihat Ekonomi Kedutaan, R & D dan Pendidikan, Lenka Tomanova; dan Konsul Kehormat Konsulat Kehormat Republik Czech, Vincent H.K. Tan.

Hadir sama, Dekan Fakulti Perniagaan, Ekonomi dan Perakaunan (FPEP), Prof. Madya Dr. Raman Noordin,  Timbalan Pengarah Pusat Pengurusan Strategik dan Komunikasi Korporat (PPSKK) UMS, Dr. Jakaria Dasan; dan Timbalan Pengarah PPPG, Prof. Madya Dr. Wardatul Akmam Din.


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36