Naib Canselor Terima Kunjungan Pesuruhjaya Polis Sabah

RABU, 06 JANUARI - Naib Canselor Universiti Malaysia Sabah (UMS), Prof. Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah menerima kunjungan hormat Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Abdul Rashid Harun di pejabatnya di Bangunan Canselori Hari ini.

Kunjungan itu antara lain membincangkan perkongsian pintar dan kerjasama yang boleh diperkasakan antara UMS dan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Datuk Abdul Rashid turut memohon keizinan agar satu lokasi di UMS dapat dijadikan Pusat Operasi Gerakan PDRM sempena penganjuran satu majlis bertaraf antarabangsa pada tahun ini.

Datuk Harun menyambut baik cadangan tersebut dan memberi beberapa cadangan tempat yang bersesuaian.

Turut bersama Datuk Harun, Timbalan Naib Canselor Penyelidikan dan Inovasi UMS, Prof Dr. Shahril Yusof dan Timbalan Naib Canselor Hal EHwal Pelajar dan Alumni, Prof. Madya Dr. Ismail Ali.

Please publish modules in offcanvas position.