UMS Cemerlang di Konvensyen KIK UA ke-13

JUMAAT, 04 OGOS - Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) Universiti Malaysia Sabah (UMS) sekali lagi mempamerkan kecemerlangan pada Konvensyen KIK peringkat Universiti Awam (UA) yang berlangsung selama tiga hari sehingga kelmarin.

Bertempat di Dewan Ilmu, Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), konvensyen KIK kali ke-13 ini menyaksikan UMS diwakili oleh kumpulan Tahammas dan kumpulan Ecotech masing-masing untuk kategori Pengurusan dan Teknikal.

Pada pertandingan itu kumpulan Tahammas muncul sebagai pemenang naib johan bagi kategori Pengurusan sekali gus membawa pulang hadiah berupa wang bernilai RM4,000.

Kumpulan Tahammas turut meraih Anugerah Persembahan Terbaik dan Anugerah Emas dalam kategori yang sama.

Sementara itu, kumpulan Ecotech dalam penyertaan sulung terhadap konvensyen KIK kali ini turut menunjukkan pencapaian memberangsangkan apabila berjaya meraih Anugerah Perak dalam kategori Teknikal.

Kedua-dua kumpulan menerima sijil penarafan atas pencapaian anugerah masing-masing.

Oleh Mohd. Fikri Maperi (Pelajar Latihan Industri BPK)