Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Penamaan Calon Pemilihan MPP UMS Berjalan Lancar

SELASA, 13 OKTOBER  - Proses Penamaan Calon Pemilihan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) Universiti Malaysia Sabah (UMS) berjalan dengan lancar di Anjung Siswa, Jabatan Hal Ehwal Pelajar (HEP), kelmarin.

Penamaan Calon  itu yang bermula jam 9.15 hingga 11.15 pagi menyaksikan seramai 16 calon bakal bertanding bagi merebut tujuh daripada 10 Kerusi Umum yang dipertandingkan pada pemilihan MPP UMS ­15 Oktober ini.

Kesemua calon yang bertanding adalah untuk Kerusi Umum di kampus induk setelah dua kerusi di UMS Kampus Antarabangsa Labuan dan satu di UMS Cawangan Sandakan menyaksikan calon menang tanpa bertanding.

Sementara itu, Kerusi Fakulti pula memperlihatkan calon-calon bagi Pusat Pengajian Pascasiswazah dan empat fakulti turut mencatatkan kemenangan tanpa bertanding.

Fakulti tersebut ialah Fakulti Sains Makanan dan Pemakanan, Fakulti Kejuruteraan, Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan dan Fakulti Perniagaan, Ekonomi dan Perkaunan. 

Sehubungan itu, para pelajar UMS yang layak mengundi dipelawa untuk menunaikan tanggungjawab bagi membuang undi pada tarikh ketetapan tersebut.


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36