Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

JAKMAS KKSA Timba Pengalaman, Lawat Kolej Kediaman UA Lain

JUMAAT, 06 NOVEMBER - Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS) Kolej Kediaman Sri Angkasa (KKSA) menganjurkan Program Pemantapan Kebajikan dan Keselamatan Kolej Kediaman melalui lawatan ke beberapa Universiti Awam di Semenanjung Malaysia baru-baru ini.

Menurut kenyataan kolej kediaman berkenaan, program itu antara lain bertujuan menimba pengalaman serta meningkatkan kemampuan dalam mentadbir dan menguruskan pelajar di peringkat kolej dalam skop JAKMAS.

Ia juga sebagai usaha bagi mengeratkan hubungan dengan universiti yang dilawati di samping menjadi medan perkongsian bagi membincangkan isu-isu yang berfokuskan kepada kebajikan dan keselamatan di peringkat kolej kediaman masing-masing.

Program selama lima hari itu disertai lapan pelajar dengan diiringi Timbalan Pengetua KKSA, Masnaneh Masdin dan Ketua Felo KKSA, Massalinri Md Tahir selaku pegawai penyelaras dan pemantau.

Antara universiti yang dilawati ialah Universiti Putra Malaysia, Universiti Pendidikan Sultan Idris, dan Universiti Sains Malaysia. SS

Sumber: KKSA


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36