Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Tujuh Pelajar FKJ Terima Anugerah Biasiswa Repsol 2015

SELASA, 15 MAC - Seramai tujuh pelajar Fakulti Kejuruteraan (FKJ) Universiti Malaysia Sabah (UMS) menerima anugerah biasiswa Repsol 2015 anjuran Talisman Malaysia (Ltd).

Anugerah tersebut disampaikan Pengurus Aset Talisman Malaysia (Ltd) Sabah, Ducan Smart di sebuah hotel di Kota Kinabalu, baru-baru ini.

Menurut Ducan, biasiswa tersebut merupakan salah satu program pendidikan dan pembangunan modal insan yang menjadi teras kepada tanggungjawab sosial korporat Repsol.

“Syarikat kami akan meneruskan usaha ini untuk  meningkatkan minat pelajar dalam pembelajaran berkaitan  bidang Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM),” ujarnya.

Jelas beliau, biasiswa Repsol menyediakan pembiayaan kewangan antara RM30,000 hingga RM 35,000 bagi setiap jurusan meliputi yuran pengajian, elaun sara hidup dan pembelian komputer.

“Program ini juga turut menyediakan peluang latihan industri khas untuk pelajar-pelajar tajaan biasiswa Repsol,” tambah Ducan.

UMS merupakan antara empat universiti yang terlibat dalam program biasiswa Respol bersama Universiti Malaya, Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan Universiti Sains Malaysia (USM).


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36