Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

JAKMAS Kolej Kediaman E Anjur Minggu Seerat Salam

SELASA, 20 SEPTEMBER – Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS) Kolej Kediaman E mengambil inisiatif memperkenalkan kolej kediaman tersebut secara umum kepada pelajar-pelajar baharu sesi kemasukan 2016/2017 melalui penganjuran Minggu Seerat Salam yang bermula semalam.

Menurut Yang Di-Pertua JAKMAS, Nurul Syazwani Mohamad Ghaazali, program ini dijalankan bertujuan untuk memperkenalkan Kolej Kediaman E  dan pihak pengurusan dan pentadbiran kolej secara lebih dekat kepada penghuni baru Kolej Kediaman E, serta memaklumkan peraturan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) yang diguna pakai di universiti.

“Secara tidak langsung, program ini dapat mengeratkan hubungan silaturahim di antara pihak pengurusan seperti JAKMAS, Majlis Ketua-ketua Blok (MKKB), dan Majlis Ketua-ketua Kelab (MKKK) kepada semua pelajar baharu,” ujarnya.

Beliau yang menyampaikan taklimat pengenalan kolej pada sesi di Anjung Perdana, Kolej Kediaman E turut memaklumkan penganjuran program sebegini mampu memudahkan pelajar baharu menjalani kehidupan sebagai mahasiswa dengan kemudahan-kemudahan yang disediakan, selain memberi pandu arah kepada mereka mengenai individu yang perlu dirujuk sekiranya menghadapi sebarang masalah.

Antara pengisian program sepanjang Minggu Seerat Salam adalah Malam Pengenalan Kelab, yang melibatkan sejumlah 12 buah kelab yang berdaftar di kolej kediaman E, selain program Kuliah Maghrib, Megarewang, Latihan dalam kumpulan, dan diakhiri dengan Malam Seribu Bintang pada 25 September.

Pada Malam Pengenalan Kolej, lebih 2,500 orang pelajar, termasuk 2,424 pelajar baharu membanjiri Anjung Perdana Kolej Kediaman E yang turut dihadiri Pengetuanya, Dr. Syahruddin Awang Ahmad, Timbalan Pengetua Mohd Hilmey Saili, dan Pengurus Operasi Sepanggar Jaya JV Sdn Bhd, Maximillian N. Lidong


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36