25 Orang Pelajar China Mendaftar di Program ISFP UMS

ISFPRABU, 27 FEBRUARI 2013 - Program Asasi Pelajar Antarabangsa (ISFP) yang ditawarkan oleh Pusat Pembangunan Profesional UMS Link (UCPD) sekali lagi mendapat sambutan menggalakkan daripada penuntut luar negara.

Terbaru, bertempat di Bangunan Canselori Universiti Malaysia Sabah (UMS), seramai 25 orang pelajar dari negara China mendaftar untuk mengikuti kursus jangka singkat bagi program persediaan Bahasa Inggeris.

Menurut Pegawai Eksekutif Hal Ehwal Pelajar UMS Link, Sheir Musa, sesi pendaftaran yang bermula pukul 9:00 pagi sehingga 12:00 tengah hari itu turut merangkumi pembayaran yuran pengajian, maklumat pertukaran wang pelajar serta taklimat dan pengenalan tentang kampus UMS.

“Kursus pembelajaran akan dijalankan selama enam bulan bermula 1 Mac 2013. Setelah tamat lulus pengajian, pelajar boleh meneruskan pengajian di UMS mengikut kursus yang mereka pilih,” katanya.

Program ISFP dirangka untuk penuntut antarabangsa yang ingin melanjutkan pengajian di peringkat Sarjana dan Ijazah Sarjana Muda di setiap institusi pengajian tinggi di dalam dan luar negara yang menggunakan bahasa Inggeris sebagai medium pengantara.

Oleh : Faezah Mohamad Dun, BPK