LABUAN: Seramai 30 orang delegasi menghadiri Mesyuarat Kolaborasi Program TVET Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) Bersama Syarikat di Bilik Mesyuarat Kiansam, Universiti Malaysia Sabah Kampus Antarabangsa Labuan (UMSKAL) pada 24 April 2024.

Mesyuarat yang bermula pukul 9 pagi itu dipengerusikan oleh Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa), Universiti Malaysia Sabah (UMS), Prof. Dr. Shahril Yusof.

Pada mesyuarat itu diadakan Pembentangan Program Kerjasama TVET UMS-UMPSA oleh Penolong Naib Canselor Pengembangan Akademik, UMPSA, Profesor Ts. Dr. Kamal Yusoh.

Selain itu, taklimat Program TVET; Sarjana Muda Teknologi Penyelenggaraan Fasiliti Minyak dan Gas; dan Sarjana Muda Teknologi Penyelenggaraan Fasiliti Elektrik dan Elektronik serta Taklimat Work Based Learning (WBL).

Turut menghadiri mesyuarat itu ialah Timbalan Dekan Fakulti Kejuruteraan UMS, Prof. Madya. Ts. Dr. Mohd Kamaruddin Abd Hamid yang mewakili Dekan FKJ, Prof. Madya Ts. Dr. Ismail Saad, Pengarah Pusat Jaminan Kualiti UMS, Prof. Ir. Ts. Dr. Zainal Zakaria dan Pengarah Pusat Pembangunan dan Kecemerlangan Akademik UMS, Dr. Denis Andrew D. Lajium.

Hadir sama Pengarah Pusat Inovasi dan Daya Saing Akademik UMPSA, Dr. Noram Irwan Ramli.

Delegasi turut meninjau tempat melihat anak bulan di Aras 13, Bangunan Menara UMSKAL.

Ahli mesyuarat teruja melihat pemandangan menarik Wilayah Persekutuan Labuan.

Tamat.