Kesatuan Kakitangan Am UKM Kukuh Kerjasama dengan UMS

Kesukma UKM 2RABU, 03 JUN - Kesatuan Kakitangan Am Universiti Kebangsaan Malaysia (Kesukma UKM) mengukuhkan lagi kerjasama dengan Universiti Malaysia Sabah (UMS) melalui lawatan ke universiti di Negeri di Bawah Bayu itu, baru-baru ini. Lawatan Kesukma UKM Bangi yang diketuai oleh Timbalan Presidennya, Hasnan Musa bersama kira-kira 85 ahli itu mengadakan kunjungan kepada Pemangku Pendaftar UMS, No’man Hj. Ahmad yang mewakili Naib Canselor UMS, Profesor Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah. Dalam ucapan alu-aluannya, Presiden Kesatuan Kakitangan Am UMS (KEKAUMAS), Amat Jutrah Musnih mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak Kesukma UKM kerana memilih UMS sebagai tumpuan utama lawatan mereka. Katanya, hubungan antara UKM dengan UMS memang sudah lama terjalin dalam kalangan pegawai pengurusan mahupun staf pelaksana memandangkan ramai staf yang bertugas di UMS berasal dari UKM Kampus Cawangan Sabah dahulu.Sementara itu, No’man berharap kesemua peserta lawatan bergembira dengan kunjungan mereka ke UMS.

“UMS kaya dengan sumber alam dan ia amat sesuai untuk anda yang benar-benar menghayati alam semula jadi,” ujarnya. Tambah beliau, kunjungan UKM itu akan memberi manfaat kepada kedua-dua pihak dalam mengadakan jalinan kerjasama dalam pelbagai bidang sama ada yang berkaitan pengurusan, kakitangan mahupun pelajar. Bahagian Media dan Citra
Sumber: Azri Onn

FOLLOW US @

QUICK LINKS