Iklan Kekosongan Jawatan Pengarah di Akademi Kepimpinan Pendidikan Tinggi, Kementerian Pendidikan Tinggi

Pengumuman Daripada: Pusat Komunikasi Korporat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

YBhg. Datuk/ Dato’/ Datin/ Prof. / Dr. / Tuan/ Puan,

IKLAN KEKOSONGAN JAWATAN PENGARAH DI AKADEMI KEPIMPINAN PENDIDIKAN TINGGI, KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI

Kementerian Pendidikan Tinggi mempelawa permohonan dari warganegara Malaysia/ penjawat awam yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam Persekutuan atau Badan Berkanun yang berkelayakan bagi pengisian jawatan seperti berikut :

1.

Jawatan

Pengarah, Akademi Kepimpinan Pendidikan Tinggi

Gred Utama B (Terbuka)

2.

Kementerian/Jabatan

Kementerian Pendidikan Tinggi

3.

Kumpulan Perkhidmatan

Pengurusan Tertinggi

4.

Taraf Jawatan

Peminjaman/ Pertukaran Sementara/ Kontrak

Iklan Kekosongan Jawatan Pengarah Di Akademi Kepimpinan Pendidikan Tinggi, Kementerian Pendidikan Tinggi
 Lampiran A - Borang Maklumat Peribadi

CARA MEMOHON

(a)      Calon-calon yang berminat boleh mengemukakan permohonan dengan menyertakan bersama dokumen-dokumen seperti berikut :

1. Borang Maklumat Peribadi (berserta gambar berukuran passport);
  2. Curriculum vitaeyang lengkap dan terkini berserta pengalaman perkhidmatan;

iii.        Ringkasan mengenai perancangan sekiranya dilantik;

1. SalinanSijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya;
  2. SalinanSijil Ijazah Sarjana Muda/ Sarjana/ PhD;
  3. Senarai tugas/ deskripsi tugas pegawai terkini**;

vii.      Salinan Buku Perkhidmatan Kerajaan/ kenyataan perkhidmatan yang lengkap dan telah dikemaskini (bermula perkhidmatan sehingga yang terkini)**; dan

viii.     Salinan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan bagi tiga (3) tahun yang terkini (Tahun 2020, 2021 dan 2022)**.

** bagi calon Pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan/ Badan Berkanun sahaja.

(b)      Calon yang terdiri daripada Pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan/ Badan Berkanun hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing (covering letter).

(c)       Permohonan yang lengkap hendaklah dihantar melalui emel ke alamat Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

(d)      Calon-calon yang layak dan disenarai pendek akan dihubungi untuk sesi temu duga.

(e)     Tarikh tutup permohonan adalah pada  7 Ogos 2023.

(f)       Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi:

Puan Hanis Huzaira binti Abd Hanan

Pendaftar