Panggilan Abstrak - Symposium of Transdisciplinary Research and Studies for Sustainable Society

Pengumuman Daripada: Penerbit UMS

SYMPOSIUM OF TRANSDISCIPLINARY RESEARCH AND STUDIES FOR SUSTAINABLE SOCIETY (StaRS 2023)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Symposium of Transdisciplinary Research and Studies for Sustainable Society (Stars 2023) "Memanfaatkan dan Memperhalusi Penyelidikan dan Kajian untuk Kelestarian" anjuran PUMS akan berlangsung pada:

Tarikh: 6 Disember 2023
Masa: 8:00 pagi - 5:00 petang
Tempat: Perpustakaan, UMS

Antara topik yang akan dibahaskan dalam persidangan ini adalah meliputi kluster:
▫️ Alam sekitar dan sains gunaan
▫️ Perubatan dan sains hayat
▫️ Kejuruteraan dan teknologi dan seni
▫️ Sains sosial dan kemanusiaan

✔️ Persidangan ini akan menampilkan dua penceramah ucaptama iaitu:

👨‍💼 Dato’ Profesor Dr. Roslan Abd Shukor, dari Universiti Kebangsaan Malaysia dengan tajuk In Pursuit of Research Excellence

👨‍💼 Profesor Madya Dr. Hanudin Amin, dari Universiti Malaysia Sabah dengan tajuk Tips for Writing and Publication in Scopus-Indexed Journals

✔️ Tarikh akhir bagi panggilan abstrak adalah pada 26 November 2023!

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi: