Cuti Tanpa Rekod Sempena Perayaan Deepavali Bagi Pegawai Perkhidmatan Awam Yang Menganut Agama Hindu

Pengumuman Daripada: Bahagian Pengurusan Sumber Manusia

Assalammualaikum dan salam sejahtera YBrs.Dr./Prof./Tuan/Puan,

Dengan hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.    Sukacita dimaklumkan bahawa, Kerajaan Malaysia melalui Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), Surat Edaran JPA.(S)800-1/1/7 JLD.4 (15) bertarikh 6 November 2023 telah bersetuju memberi pengecualian bagi tahun 2023 di mana Cuti Tanpa Rekod (CTR) Perayaan Deepavali yang jatuh pada 13 November 2023 akan di bawa ke 14 November 2023 (Selasa).

3.    Pengecualian ini hanya terpakai kepada kakitangan beragama Hindu sahaja dan CTR dipohon menggunakan borang hendaklah diperakukan Ketua Jabatan (KJ) dan diluluskan oleh Bahagian Pengurusan Sumber Manusia (BPSM).

Atas perhatian dan kerjasama YBrs.Dr./Prof./Tuan/Puan amat dihargai dan didahului dengan ucapa ribuan terima kasih.