Panggilan Abstrak - Symposium of Transdisciplinary Research And Studies For Sustainable Society

Pengumuman Daripada: Penerbit UMS

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Symposium of Transdisciplinary Research and Studies for Sustainable Society (Stars 2023) "Memanfaatkan dan Memperhalusi Penyelidikan dan Kajian untuk Kelestarian" anjuran PUMS akan berlangsung pada:

Tarikh: 6 Disember 2023
Masa: 8:00 pagi - 5:00 petang
Tempat: Perpustakaan, UMS

Antara topik yang akan dibahaskan dalam persidangan ini adalah meliputi kluster:
▫️ Alam sekitar dan sains gunaan
▫️ Perubatan dan sains hayat
▫️ Kejuruteraan dan teknologi dan seni
▫️ Sains sosial dan kemanusiaan

✔️ Persidangan ini akan menampilkan dua penceramah ucaptama iaitu:

👨‍💼 Dato’ Profesor Dr. Roslan Abd Shukor, dari Universiti Kebangsaan Malaysia dengan tajuk In Pursuit of Research Excellence

👨‍💼 Profesor Madya Dr. Hanudin Amin, dari Universiti Malaysia Sabah dengan tajuk Tips for Writing and Publication in Scopus-Indexed Journals

✔️ Tarikh akhir bagi panggilan abstrak adalah pada 26 November 2023!

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi: