Notis Gangguan Sistem Penghawa Dingin Berpusat di Perpustakaan Universiti Malaysia Sabah

Pengumuman Daripada: Jabatan Pembangunan dan Penyelenggaraan (JPP)

MAKLUMAN LANJUTAN GANGGUAN SISTEM PENGHAWA DINGIN BERPUSAT DI PERPUSTAKAAN, UMS

Dukacita dimaklumkan berlaku kerosakan luar jangka kepada sistem penghawa dingin berpusat (chiller) ketika membuat pemasangan semula dan pengujitauliahan (free run test) di dalam Bangunan Perpustakaan pada Selasa, 14 November 2023.

Oleh yang demikian, kerja-kerja pembaikan sedang giat dilaksanakan dan dijangka siap pada hari Ahad, 19 November 2023. Walaubagaimanapun, tempoh ini adalah tertakhluk kepada situasi teknikal ketika pengujitauliahan seterusnya dilaksanakan.

Untuk makluman, rekabentuk ruang legar bangunan yang sangat luas serta auditorium berkapasiti besar menghadkan cadangan pembaikan lain atau tindakan alternatif (pemasangan split unit) yang dapat dibuat kerana ianya tidak dapat memenuhi keperluan teknikal.

Sehubungan itu, pihak kami berharap agar pihak tuan/puan dapat mengambil langkah alternatif untuk tidak menggunakan ruang legar dan auditorium dalam bangunan perpustakaan dalam tempoh ini bagi mengelakkan ketidakselesaan.

Segala kesulitan amat kami kesali.

Sekian, terima kasih.