PENDAFTARAN GOOGLE ID OLEH SEMUA PENSYARAH DAN PELAJAR (PENYELIDIKAN)

PENGUMUMAN DARIPADA: PASUKAN WEBOMETRIK UMS

Mohon pelaksanaan pendaftaran Google ID oleh semua pensyarah dibuat selaras dengan keperluan pemantapan ranking webometrik Universiti. Manfaat selain peningkatan kedudukan universiti di dalam ranking ini adalah memberi impak kepada akademik dan keterlihatan dalam bidang penyelidikan yang diceburi. Aktiviti ini juga memudahkan rujukan oleh penyelidik lain terhadap hasil kajian. Bersama-sama ini dilampirkan tatacara pendaftaran Google ID untuk rujukan tuan/puan.

Untuk makluman, penilaian ranking webometrik selanjutnya akan dilaksanakan dalam bulan Januari 2017. Mohon kerjasama untuk perkara ini dilaksanakan sebelum atau pada 30 Ogos 2016. Pemantauan pelaksanaan oleh semua kakitangan akan dilakukan dari masa ke semasa.

Perhatian YBrs. Prof/P.Madya/Dr/Tuan/Puan amat dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

Pasukan Pelaksana Webometrik UMS