UMS INTERNATIONAL LANGUAGE AND CULTURE CARNIVAL 2018

Pengumuman Daripada: Pusat Penataran Ilmu & Bahasa
Subjek: UMS International Language and Culture Carnival 2018

UMS ILCC 2018 akan diadakan pada 14.04.18 (Sabtu), di Dewan Resital bermula jam 9.00 pagi sehingga 10.00 malam. Antara aktiviti menarik ialah pameran Bahasa daripada 10 bahasa yang diajarkan di UMS (B. Inggeris, B. Melayu, B. Kadazandusun, B.Tamil, B.Mandarin, B.Korea, B.Jepun, B.Sepanyol, B. Perancis dan B.Arab) berdasarkan tema “Wedding Cultures”. Selain itu, terdapat juga gerai-gerai jualan makanan, minuman dan kraftangan.

Kemuncak UMS ILCC 2018 adalah Grand Night yang bermula jam 7.00pm, di mana para pelajar Bahasa akan membuat persembahan drama, tarian dan nyanyian berdasarkan tema Wedding Cultures dalam Bahasa-bahasa yang dipelajari. Acara menarik lain ialah peragaan pakaian tradisional dan moden daripada AJK ILCC 2018, cabutan bertuah, pertandingan menyanyi ILCC Idol 2018 yang akan mempersembahkan tiga peserta pusingan akhir. Peserta-peserta tersebut telah mendapat bimbingan vocal dari En Rhowell Rolland Pagi, guru vocal dan peserta pusingan akhir Asia’s Got Talent 2017. En Rhowell juga akan turut membuat persembahan istimewa pada malam ILCC 2018. Jangan lepaskan peluang! Tiket Berharga RM10 boleh diperolehi dari AJK ILCC 2018 atau di booth urusetia ILCC 2018 pada hari Sabtu. Untuk tempahan tiket sila hubungi AJK Shila – 0146742538 atau Ana- 0174272784.