Pengumuman Daripada : Seksyen Pengurusan Inovasi, Pusat Pengurusan Penyelidikan Dan Inovasi (PPPI)
Subjek: Hebahan Infografik Skim Geran Penyelidikan Pembangunan Prototaip (PRGS) 2.0 Tahun 2020
Pegawai Yang Boleh Dihubungi: Seksyen Pengurusan Inovasi 100572/100012/613811/101861

YBrs. Prof./ Dr./ Tuan/ Puan,

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.         Adalah dimaklumkan bahawa Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) akan membuka permohonan Skim Geran Penyelidikan Pembangunan Prototaip (PRGS) 2.0 pada bulan Jun 2020 secara atas talian melalui sistem MyGRANTS. Skim geran PRGS 2.0 Tahun 2020 ini bertujuan untuk menggalakkan penyelidikan yang dipacu permintaan (demand driven) ke arah memenuhi keperluan industri dan masyarakat dengan merapatkan jurang antara penemuan penyelidikan dan pengkomersialan dan memberikan impak kepada ‘quintuple helix’. Sehubungan itu, pihak kami memohon agar YBrs. Prof./ Dr./ Tuan/ Puan dapat menyampaikan perkara ini kepada semua kakitangan akademik di bawah seliaan YBrs. Prof./ Dr./ Tuan/ Puan untuk tindakan selanjutnya.

3.       Bersama-sama ini disertakan infografik berkaitan PRGS 2.0 Tahun 2020 seperti di Lampiran sebagai rujukan selanjutnya.

Sekian dan terima kasih.

Lampiran - Infografik PRGS 2.0 Tahun 2020