Hebahan Pelawaan Bagi Isdb Transform Fund Call For Innovation 2020 Dan Joint Research & Technology Transfer Grant For Quick Response Research On Covid-19

Pengumuman Daripada :

Pusat Pengurusan Penyelidikan Dan Inovasi (Pppi)

Subjek :

Pegawai Yang Boleh Dihubungi  :

Seksyen Pengurusan Inovasi

100572/100012/120834/101861

YBrs. Prof./ Dr./ Tuan/ Puan,

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2.   Adalah dimaklumkan bahawa pihak Islamic Development Bank (IsDB) mempelawa penyelidik di universiti daripada negara-negara ahli IsDB termasuk Malaysia untuk menyertai IsDB Transform Fund Call for Innovation 2020 yang berfokuskan menyokong persediaan jangka panjang dan respon kepada pandemik Covid-19. Maklumat lanjut bagi penawaran ini boleh didapati menerusi laman web https://www.isdb-engage.org/en/challenge/call-for-innovation-via-transform-fund-2020  dan tarikh akhir penyertaan adalah pada 1 Jun 2020.

3.       Selain itu, pihak IsDB dengan kerjasama World Academy of Science (TWAS) juga telah melancarkan Joint Research & Technology Transfer Grant for Quick Response Research on COVID-19. Maklumat lanjut penawaran ini boleh didapati menerusi laman web https://www.isdb.org/news/isdb-twas-joint-programme-for-the-sustainability-science-technology-innovation-capacity-building-0 Tarikh akhir penghantaran proposal adalah pada 4 Jun 2020.

5.       Sehubungan itu, pihak kami memohon agar YBrs. Prof./ Dr./ Tuan/ Puan dapat menyampaikan perkara ini kepada semua kakitangan akademik di bawah seliaan YBrs. Prof./ Dr./ Tuan/ Puan untuk tindakan selanjutnya. Bagi setiap permohonan yang telah dilakukan di laman web tersebut, dokumen softcopy bagi permohonan tersebut hendaklah diserahkan kepada PPPI selewat-lewatnya pada 5 Jun 2020 (Jumaat) melalui email kepada Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. dan Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Sekian dan terima kasih.