Pelawaan Cadangan Projek: Promoting The Use Of ICT For Achievement Of Sustainable Development Goals Under The Extra-Budgetary Contribution From The People’s Republic Of China (EBC-C) For 2020, Dan International Collaborative Research And ICT Pilot Project

Pengumuman Daripada: Pusat Penyelidikan Dan Inovasi
Subjek: Pelawaan Cadangan Projek:

1. Promoting The Use Of ICT For Achievement Of Sustainable Development Goals Under The Extra-Budgetary Contribution From The People’s Republic Of China (EBC-C) For 2020
  2. International Collaborative Research And ICT Pilot Projects For Rural Areas For 2020 (Funded By The Government Of Japan)

Pegawai Dihubungi: Urusetia Penyelidikan (103145)

Y.Bhg. Prof./Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan,

PELAWAAN CADANGAN PROJEK;

1. PROMOTING THE USE OF ICT FOR ACHIEVEMENT OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS UNDER THE EXTRA-BUDGETARY CONTRIBUTION FROM THE PEOPLE’S REPUBLIC OF CHINA (EBC-C) FOR 2020
  2. INTERNATIONAL COLLABORATIVE RESEARCH AND ICT PILOT PROJECTS FOR RURAL AREAS FOR 2020 (FUNDED BY THE GOVERNMENT OF JAPAN)

Dengan hormatnya saya ingin merujuk kepada perkara di atas.

1. Sukacita dimaklumkan bahawa Asia Pacific Telecommunity (APT) melalui surat rujukan: APT/EBC-C/2020/Inv-01 bertarikh 19 Jun 2020 telah mempelawa negara-negara anggotanya untuk mengemukakan cadangan projek tersebut di atas. Objektif bagi projek (1) di atas adalah bagi menggalakkan penggunaan aplikasi ICT dalam menangani isu sosio-ekonomi seperti kemiskinan, jurang digital, kesihatan, pendidikan, tenaga hijau, pembangunan infrastruktur, kelestarian bandar dan kesejahteraan komuniti. Manakala objektif bagi projek (2) adalah bagi menggalakkan perkongsian ilmu dan kepakaran teknikal dalam kalangan para penyelidik/ jurutera ICT di rantau Asia Pasifik.
  2. Sehubungan dengan itu Y.Bhg. Prof./Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan adalah dipelawa untuk menyertai projek di atas melalui pautan yang disediakan di bawah berdasarkan penjadualan yang ditetapkan;

BIL

PERKARA/ TINDAKAN PEMOHON

PAUTAN

TARIKH

1

Melengkapkan borang maklumat pemohon kepada urus setia (KKMM)

Sebelum

13 Julai 2020

2

Memuat turun borang permohonan

3

Mendapatkan SURAT IRINGAN PPPI

(mohon kemukakan 1 set permohonan untuk rekod PPPI)

Mulai

24 Julai 2020

Hingga

2 Julai 2020

4

Memuat naik soft copy borang permohonan yang lengkap berserta surat iringan PPPI;

-       Dalam bentuk PDF

-       Dilabelkan dengan nama UMS dipautan yang disediakan

Pautan untuk memuat naik borang permohonan akan dikemukakan melalui emel berasingan kepada pemohon oleh pihak KKMM

Sebelum atau selewat-lewatnya pada

3 Ogos 2020

BIL

PERKARA/ TINDAKAN PEMOHON

PAUTAN

TARIKH

1

Melengkapkan borang maklumat pemohon kepada urus setia (KKMM)

Sebelum

17 Julai 2020

2

Memuat turun borang permohonan

3

Mendapatkan SURAT IRINGAN PPPI

(mohon kemukakan 1 set permohonan untuk rekod PPPI)

Mulai

24 Julai 2020

Hingga

6 Ogos 2020

4

-       Dalam bentuk PDF

-       Dilabelkan dengan nama UMS dipautan yang disediakan

Sebelum atau selewat-lewatnya pada

7 Ogos 2020

1. Bagi pihak Fakulti/ Pusat dan Institut, Y.Bhg. Prof./Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan Dekan/ dan Pengarah adalah dimohon agar dapat memastikan penghantaran permohonan sekurang-kurangnya satu (1) permohonan daripada fakulti/ pusat/ institut masing-masing.

Perhatian dan kerjasama Y.Bhg. Prof./Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan berhubung perkara ini amatlah dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Sekian, dan terima kasih.

Daripada;

PUSAT PENGURUSAN PENYELIDIKAN DAN INOVASI