Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

UMS Wujud Tabung Amanah Biasiswa untuk Mahasiswa

vc sumbang tabung biasiswaRABU, 12 NOVEMBER - Naib Canselor Universiti Malaysia Sabah (UMS), Prof. Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah telah mengumumkan pewujudan Tabung Amanah Biasiswa untuk kemudahan siswa-siswa universiti itu.
 
Menurut beliau, tabung tersebut akan memberi bantuan biasiswa kepada mahasiswa UMS melalui sumbangan yang bakal diberikan oleh warga Universiti EkoPelancongan itu.
 
“Untuk ini, saya menyeru dan mempelawa agar warga UMS tampil ke hadapan memberi sumbangan ke atas tabung amanah biasiswa ini yang bakal memberi faedah kepada anak bangsa kita,” katanya pada majlis perasmian Minggu Bertemu Pelanggan Jabatan Bendahari, Perpustakaan dan Jabatan Pembangunan & Penyelenggaraan UMS, kelmarin.
 
Ujar beliau, tabung tersebut akan diuruskan oleh Seksyen Endowment UMS.
 
Menyentuh mengenai program Minggu Hari Bertemu Pelanggan itu, Datuk Dr. Harun menyatakan sokongan terhadap program yang disifatkannya amat bermanfaat.
 
“Tanpa rasa prejudis dan malu, nyatakanlah segala pandangan, aduan, cadangan kepada pihak penganjur iaitu Jabatan Bendahari, Perpustakaan dan JPP supaya yang salah dapat dibetulkan, yang kurang ditambah dan yang kompleks dipermudahkan.
 
“Saya juga yakin kepelbagaian aktiviti sepanjang minggu ini boleh memberikan manfaat yang sangat banyak kepada kita semua dari segi ilmu pengetahuan, hubungan baik, jalinan kerjasama dan banyak lagi,” tambah beliau lagi. –SS

 
Bahagia Media dan Citra
Jabatan Canselori

IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36