Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

Canselor UMS Rasmikan Kemeriahan Tamu Gadang Majlis Konvokesyen Ke-15

Gadang-0006JUMAAT, 22 NOVEMBER - Yang di-Pertua Negeri Sabah, Tun Datuk Seri Panglima Haji Juhar Datuk Haji Mahiruddin telah berkenan merasmikan Tamu Gadang sempena Majlis Konvokesyen Universiti Malaysia Sabah (UMS)  ke-15 yang berlangsung esok sehingga Isnin depan.

Beliau yang juga merupakan Canselor UMS menyempurnakan lafaz perasmian semalam di   Padang Kawad PALAPES yang menjadi lokasi Tamu Gadang sehingga 25 November 2013. Hadir sama, Toh Puan Datuk Seri Panglima Hajah Norlidah Datuk R.M. Jasni; Pengerusi Lembaga Pengarah UMS, Tun Dato' Seri Zaki Tun Azmi;  Naib Canselor, Prof. Datuk Dr. Harun Abdullah; Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) Prof. Madya Datuk Dr. Hj Kasim Md Mansur dan Pegawai-Pegawai Utama UMS.

Terdahulu,  Datuk Dr. Hj Kasim dalam ucapannya berkata, Tamu Gadang pada kali ini lebih meriah apatah lagi buat julung kalinya dianjurkan di kawasan yang luas dengan sajian pelbagai aktiviti yang menarik.

Tambah beliau, penganjurannya yang menjadikan pelajar sebagai pengendali utama itu juga amat bertepatan dalam memastikan peningkatan kemahiran insaniah sekali gus  melahirkan graduan yang berdaya saing dan berminda kelas pertama.

Antara aktiviti yang diadakan termasuklah pameran kereta dan motor berhias, Family Cycling, pertandingan memancing dan banyak lagi. Tamu Gadang tahun ini turut dimeriahkan lagi dengan persembahan artis-artis popular tanah air seperti Ana Rafali, Lan The Typewritter, Felix Agus, Velvet AF, Nelly Sakura, Fiq Mentor, Fitri Harris, Heliza AF, Ray Juara Bintang RTM, Muaz dan Lotter AF.

Selain itu, sebanyak 200 gerai pameran dan jualan turut disediakan bagi para pengunjung dan graduan yang bergraduasi. –SS
 

Bahagian Media
Jabatan Canselori
 
 

IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36