Aktiviti Kampus Terus Berjalan Seperti Biasa

kampusJUMAAT, 8 MAC - Aktiviti kampus Universiti Malaysia Sabah (UMS) terus berjalan dengan lancar. Tinjauan wartawan Bahagian Perhubungan Korporat UMS mendapati suasana kampus terus ceria dan harmoni.

Di Kompleks Dewan Kuliah, para pelajar menjalani sesi kelas dan tutorial seperti biasa. Turut kelihatan para pelajar yang sedang mengadakan perbincangan secara berkumpulan mengenai tugasan yang diberikan oleh para pensyarah.

Di kafetaria pula menyaksikan para pelajar mengisi perut dan menikmati jamuan petang sebelum menghadiri sesi kuliah yang berikutnya. Ada juga pelajar yang sedang melayari internet menggunakan kemudahan jalur lebar tanpa wayar yang telah disediakan UMS.

Bagi warga kakitangan pula, semuanya dalam keadaan normal yang mana kakitangan yang ada menjalankan kerja-kerja hakiki sesuai dengan tugasan masing-masing. Malah Majlis Pelancaran Bulan Integriti serta Perhimpunan Bulanan Jabatan Canselori turut diadakan pagi tadi.

Oleh: Salbinous Saribun, BPK

Foto: Musaab Umair, BPK