PENGHARGAAN DAN PENGIKTIRAFAN

This Visi UMS untuk menjadi universiti inovatif bertaraf dunia dan meningkatkan pengkomersialan produk penyelidikan telah diperkukuhkan oleh ahli akademiknya yang bermotivasi tinggi dan berdaya saing. Semua ahli akademik UMS berdedikasi dalam mengurus dan menyumbang teknologi dan inovasi yang diteliti ke arah kesejahteraan masyarakat dan pertumbuhan ekonomi negara. Galeri inovasi dan pengkomersialan menunjukkan pencapaian yang disumbangkan oleh staf akademik UMSis your heading text.

Sepanjang tahun 2019 hingga 2020, UMS telah memperoleh beberapa anugerah dan pengiktirafan dari pelbagai kategori, di peringkat nasional dan antarabangsa. Antara pengiktirafan yang diperoleh UMS adalah seperti berikut: