AKTIVITI 1997

AKTIVITI-AKTIVITI KESEUMBA PADA TAHUN 1997

2 Mac
Majlis Jamuan Kongsi Raya di Dewan Seri Canselor Kampus Jalan Tuaran. Di antara acara yang dijalankan ialah Pertandingan Melukis, Mewarna dan Pakaian Beragam Kanak-kanak. 

24 Mac
Kunjungan Kehormat terhadap YABhg. Toh Puan Datin Seri Panglima Hajah Siti Rukaiyah Datuk Panglima Abdullah di Istana Negeri.

30 Mac
Bengkel Kesihatan mengenai Pengurusan Berat Badan di Dewan Seri Sabah anjuran Biro Pendidikan dan Pelajaran dengan kerjasama Biro Kesenian dan Kebudayaan.Bengkel Tatarias Diri di Bilik Mesyuarat Utama anjuran Biro Kesenian dan Kebudayaan dengan kerjasama Biro Pendidikan dan Pelajaran.

7 Mei Forum sempena Sambutan Ma'al Hijrah 1417H di Teater Mini Kampus Jalan Tuaran anjuran Biro Hal Ehwal Agama dan Kebajikan. Tema forum "Cabaran dan Kaedah Meningkatkan Martabat Ummah".

26 Mei Menyelaras Jamuan untuk Majlis Ikrar dan Majlis Makan Malam sempena Minggu Suai Mesra 1997/98 di Kampus Jalan Tuaran.

27 Jun Demonstrasi Gubahan Bunga di Bilik Mesyuarat Utama Kampus Likas anjuran Biro Kesenian dan Kebudayaan dengan kerjasama Biro Pendidikan dan Pelajaran.

6 Julai Pasar Ria dan 'Jumble Sale' KESUMBA di Dataran Siswa, Kampus Jalan Tuaran anjuran Biro Ekonomi dan Penggunaan.

17 Julai Majlis Sambutan Maulidul Rasul di Bilik Mesyuarat Utama Kampus Likas anjuran Biro Hal Ehwal Agama dan Kebajikan. Bacaan Al-Quran oleh salah seorang siswi dan pidato oleh seorang siswi serta bacaan berzanji dan marhaban oleh ahli-ahli KESUMBA diketuai oleh YBhg. Datin Hajah Jamilah Sudin, Yang DiPertua KESUMBA.

21 September Seminar Keibubapaan di Dewan Besar, Dewan Bahasa dan Pustaka Cawangan Sabah dengan kerjasama Badan Keluarga DBP da Sekolah Psikologi dan Kerja Sosial yang bertema "Keberkesanan Keibubapaan Asas Keluarga Bahagia".

11 Oktober Majlis Penyampaian Sijil Penghargaan untuk AJK Seminar Keibubapaan di Hotel Promenade, Kota Kinabalu. Majlis disempurnakan oleh Yang DiPertua KESUMBA.

23 November Pasar Ria S.K. Sri Gaya anjuran PIBG S.K. Sri Gaya dan ahli KESUMBA telah membuka sebuah gerai.

20 Disember Sambutan Ulang Tahun Pertama KESUMBA dan Perayaan Hari Natal diadakan di Bilik Mesyuarat Utama Kampus Likas. Acara utama ialah upacara memotong pulut kuning dan juga Pertunjukan Fesyen oleh Zas' Collection.

21 Disember Pertandingan Melukis, Mewarna dan Menyanyi di Dewan Seri Canselor, Kampus Jalan Tuaran anjuran Biro Kesenian dan Kebudayaan.

23 Disember Lawatan ke Labuan sempena Karnival Membeli Belah anjuran Biro Sukan, Sosial dan Rekreasi. Seramai 26 ahli KESUMBA dan keluarga telah mengikuti rombongan lawatan ini.

28 Disember Majlis Marhaban dan Bacaan Yasin di rumah Puan Badariah Ab. Rahman AJK KESUMBA bagi meraikan kelahiran cahaya matanya yang ke-empat.