Majlis Apresiasi FPEP 2023 Iktiraf Usaha, Pencapaian Kakitangan

Penganjuran Majlis Apresiasi Fakulti Pemiagaan, Ekonomi, dan Perakaunan (FPEP) Universiti Malaysia Sabah (UMS) satu pengiktirafan kepada kakitangan fakulti berkenaan.

Dekan FPEP UMS, Prof Madya Dr RahimiR Abd Karim berkata, majlis berkenaan menjadi acara tahunan bagi meraikan kakitangan FPEP atas usaha, pencapaian dan sumbangan mereka dalam bidang akademik, penyelidikan, dan komuniti.

Menurutnya, FPEP bukan sekadar sebuah fakulti, tetapi ia adalah tulang belakang yang menggerakkan UMS menuju kecemerlangan.

Justeru katanya, majlis apresiasi itu menjadi satu platform penting yang memupuk semangat dan motivasi dalam kalangan kakitangan akademik dan pentadbiran untuk terus berusaha mencapai keunggulan dalam setiap tugas.

"Saya dengan bangga menyaksikan pencapaian luar biasa yang dihasilkan oleh kakitangan FPEP.

Kami berpegang teguh kepada idea bahawa kecemerlangan bukan hanya satu matlamat, tetapi ia mestimenjadi budaya dalam organisasi kami.

"Semangat kerjasama dan komitmen adalah unsur-unsur kunci yang membentuk kejayaan kami," katanya ketika berucap merasmikan majlis itu di sini baru-baru ini.

Majlis berkenaan turut diserikan dengan kehadiran Naib Canselor UMS, Prof. Datuk Dr. Kasim Mansor yang menzahirkan sokongan atas usaha pihak pengurusan FPEP membuat majlis seumpama itu.

Beliau turut memuji usaha yang dibuat oleh pihak pengurusan fakulti bagi memastikan agenda kecemerlangan universiti sentisa didahulukan dan tercapai.

Majlis apresiasi itu rnemberi inspirasi setiap usaha dan sumbangan, walaupun kecil, adalah penting dalam merangka masa depan FPEP dan UMS secara keseluruhannya.

Inisiatif tersebut berupaya menggerakkan kakitangan untuk terus bermotivasi dan berusaha untuk memaksimumkan potensi dan menjadikan kecemerlangan sebagai sasaran untuk memberikan yang terbaik dalam perkhidmatan kepada masyarakat serta negara.