Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Delegasi Sri Angkasa ke UNDIP Indonesia

JAKMAS Sri AngkasaSELASA, 02 JUN – Seramai tujuh pelajar daripada Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS), Kolej Kediaman Seri Angkasa Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah mengadakan lawatan sambil belajar ke Universitas Diponegoro (UNDIP) Semarang, Jawa Tengah Indonesia baru-baru ini.

Rombongan yang diketuai oleh Pengetua Kolej, Dr. Teuku Afrizal Anwar itu berangkat ke Jawa Tengah Indonesia pada 28 Mei lalu untuk program selama enam hari. 

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh JAKMAS Kolej Sri Angkasa, lawatan tersebut mempertemukan delegasi UMS dengan Badan Eksekutif Mahasiswa (BEM) dan Pejabat Perhubungan Antarabangsa Jabatan Reaktor UNDIP.

Kenyataan itu turut menambah lawatan tersebut bertujuan membincangkan isu berkaitan pemasalahan mahasiswa di kampus, sistem organisasi dan kepimpinan pelajar serta saling bertukar pandangan bagi membentuk kewibawaan dan nilai tambah dalam kalangan mahasiswa.

Pada lawatan tersebut juga, rombongan UMS turut dibawa melawat ke sekitar kampus UNDIP yang mempunyai 11 Fakulti serta tempat bersejarah pasca penjajahan kolonial Belanda di sekitar Semarang.

Turut serta dalam rombongan tersebut, Timbalan Pengetua Kolej Sri Angkasa, Ismail Norazman.-ZMD

Bahagian Media dan Citra
Sumber: JAKMAS Sri Angkasa

IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36